Kunst als verbinding

De coronacrisis raakt kunstenaars enorm hard. Vorig jaar werd daarom het
initiatief Quarantainekunst opgericht in de regio. Door kunstwerken tentoon te stellen vanachter een raam, wordt hen een hart onder de riem gestoken. In maart volgt de kunstwedstrijd Verbinden. 

Dokter in niemandsland

Al jaren zwerft ‘dokter Co’ (83) met zijn medisch spreekuur voor daklozen door Amsterdam. Door corona moest hij zijn praktijkruimte verlaten en nu houdt hij al bijna een jaar ‘open spreekuur’, in de buitenlucht. Aan de telefoon: ‘Ja hallo, we staan bij het schaakbord.

Ijzig koud

Het is opeens weer ijzig koud in ons land. Vooral voor mensen die geen slaapplek of onderdak hebben een strijd om te overleven. Sommige daklozen blijven toch buiten overwinteren, anderen gaan naar de nieuwe nachtopvanglocaties die extra opengaan in deze barre tijden. Zo is onder meer evenementenlocatie Maassilo in Rotterdam eerder al omgebouwd tot noodopvang en tijdens deze extreme temperaturen open voor dak- en thuislozen. Ook onze verkopers moeten het overdag zien te redden in de kou. Extra fijn daarom als je een krantje koopt. De nieuwe editie staat weer bomvol verhalen, zo is er aandacht voor het project Quarantainekunst, het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships en ‘dokter Co’ die door de stad zwerft voor zijn medisch spreekuur voor daklozen. Stay safe!

Natascha Frensch
redactie@haagsstraatnieuws.nl