17 maart 2018 Onzichtbaar Den Haag verkozen tot meest ‘inspirerende sociaal ondernemer’

Stichting Onzichtbaar Den Haag is door inwoners van Den Haag verkozen tot de ‘Meest inspirerende sociaal ondernemer’. De gemeente Den Haag, MKB Nederland en Social Hub Den Haag organiseren deze verkiezing om sociaal ondernemerschap een podium te geven. Wethouder Rabin Baldewsingh reikte donderdag een trofee aan de stichting uit tijdens de Werktop in de Nieuwe Kerk.

Onzichtbaar Den Haag leert ervaringsdeskundigen op het gebied van dakloosheid, schulden en gezondheidszorg om van hun kwetsbaarheid hun kracht te maken en deze vakkundig in te zetten. Samen vormen ze hun ambassadeurs en geven ze trainingen en workshops aan onder meer zorginstellingen. Dit doen ze op een unieke manier. “Wij laten ervaren hoe het is om het gevoel te hebben er niet meer bij te horen, afhankelijk te zijn van anderen of een hulpvraag te hebben zoals dakloos zijn of het hebben van schulden. Onze stijl van werken maakt ons authentiek, confronterend, levendig en echt. ”

Iedereen kon stemmen op een van de genomineerden. Onzichtbaar Den Haag kreeg maar liefst 62% van de publieksstemmen. Daarnaast waren er nog twee kanshebbers: HaagseZwam, een bedrijf dat oesterzwammen kweekt op koffiedik en de Maaltijd Express, dat kookt voor senioren en de maaltijden bij hen thuis bezorgt.

www.onzichtbaar-denhaag.nl

28 februari 2018 Doe SoSjaal!

De daklozen in de stad hebben het bij deze temperaturen extra zwaar. Ze kunnen terecht bij de nachtopvang in de Zilverstraat, maar staan elke ochtend op straat waarna het 7 km lopen is naar het centrum voor een warm kopje koffie bij de dagopvang. De Haagse Stadspartij vindt dat er voor de daklozen in de stad vooral nu, maar eigenlijk altijd, 24 uurs opvang moet zijn. Om hier aandacht voor te vragen zijn de beelden in de stad aangekleed met mutsen en sjaals. Ze roepen iedereen op om dit ook te doen. Voor iedereen die het koud heeft, pak een muts of een sjaal.

SoSjaal 1 (1)SoSjaal 2

Joy Falkena (Straatconsulent): ‘Alle daklozen verdienen bij deze temperatuur warmte. Elke dakloze moet bij deze temperaturen eigenlijk een pakket krijgen met een sjaal, muts, warme sokken en handschoenen. Deze sympathieke actie van de Haagse Stadspartij is eigenlijk een doekje voor het bloeden want er zou nu eigenlijk 24 uurs opvang moeten zijn.’

Bron: Haagse Stadspartij

16 februari 2018 Nieuw hesje voor onze verkopers

Verkopers van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam krijgen vanaf vandaag nieuwe hesjes uitgereikt. Zo kan iedereen zien dat het hier om een kwalitatieve daklozenkrant gaat met keurmerk. Op de foto verkoper Robert Donkers. Fotograaf: Henriëtte Guest.

28059444_774797759384489_760875552274507835_n (1)

1 februari 2018 Fotowedstrijd ‘Dakloos in Den Haag’

Het Straat Consulaat organiseert samen met haar Achterban een fotowedstrijd met als thema “Dakloos in Den Haag”. Ben jij dat fotografietalent dat wil helpen om dakloosheid in beeld te brengen? Lees dan hier hun oproep.

31 januari 2018 ‘Het Kado’ van Tika Stardust

In het boek ‘Het Kado – Mijn vader sterft’ brengt de Haagse Tika Stardust voor het eerst haar roerige jeugd voor het voetlicht. Met rauwe scènes en tragikomische bespiegelingen schetst de schrijfster een beeld van hoe een kind zich ontwikkelt bij psychisch beperkte ouders.

“Een indruk-wekkend verhaal. Schrijnend, verdrietig, bij vlagen geestig. In een hoog tempo verteld met een directe aansprekende taal. Soms kreeg ik het gevoel dat niet alleen hoofdpersoon Tika een klap voor haar kop kreeg, maar ikzelf, als lezer, ook.”

– Schrijver Hans Muiderman

Het boek is te bestellen via deze link. 

Kunstenaar zamelt kleding in voor daklozen

Kunstenaar Timothy Zwitser is deze winter een kledinginzamelingsactie begonnen voor daklozen. Zwitser hoorde van daklozen in het centrum van den Haag dat twee van hun vrienden waren overleden door de kou, en besloot iets te doen. Lees het artikel van Omroep West.

14 december 2017 Bonus voor Straatnieuws-verkopers

Straatnieuws kerst2017

Straatnieuws Den Haag/Rotterdam biedt haar verkopers een bonus deze winter. Net als in december 2016 voor het eerst, hebben de verkopers een winstmarge van 1 euro in plaats van 65 cent per verkochte krant. De krant is vanaf vandaag te koop.

“Ik ben hier heel blij mee”, reageert een verkoper. “Ik kan nu voor 5 euro wel 5 kranten inkopen in plaats van 3!” Straatnieuws-verkopers zijn zelfstandige ondernemers. Ze kopen de krant normaliter in voor € 1,35 per stuk en verkopen hem voor € 2,00. De winst is dus 65 cent. Bij wijze van uitzondering kan Straatnieuws haar verkopers deze winter een bonus bieden. Zij mogen de krant inkopen voor € 1,00 per stuk en maken zo € 1,00 euro winst per verkochte krant.

Geen subsidie

Straatnieuws is een zelfstandige stichting zonder subsidie of winstoogmerk. De krant dankt haar succes aan trouwe kopers, donaties, advertenties en voor een deel vrijwillige medewerkers. Het is helaas nog niet financieel haalbaar om deze winstmarge van een euro structureel in te voeren. Het doel van Straatnieuws is dak- en thuislozen en mensen aan de onderkant van de samenleving een eerlijke manier bieden van inkomsten generen. Zo hebben zij een zinvolle dagbesteding en maken zij deel uit van de maatschappij. Straatnieuws verschijnt in Den Haag, Rotterdam en omliggende plaatsen.

Brigitte Kaandorp

Het kerstnummer biedt veel leesplezier. Brigitte Kaandorp vertelt openhartig over haar ups aan downs aan de voormalig dakloze Appie Strating. Schrijver Hizir Cengiz (18), die dit jaar de literaire Jan Paul Bresserprijs won en door het AD is genomineerd voor de titel ‘Hagenaar van het jaar’, schrijft over zijn persoonlijke onderzoek naar zwarte magie binnen de islam. De jongeren van Theaterschool Rabarber vertellen over hun magische kerstvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’ en supermarkteigenaar Jeroen de Bruin laat zien hoe hij Straatnieuws-verkoper Mitko Velchev heeft ‘geadopteerd’ als zijn persoonlijke, goede doel. Andere Straatnieuws-verkopers vertellen ook over hun wensen voor 2018. Vervelen hoeft niet in de kerstvakantie: de uitagenda biedt leuke uitstapjes. En wie binnen blijft, kan zijn of haar hoofd breken over een cryptogram. Tot slot kunnen lezers een mooie poster aan de muur prikken van een winterse ets van kunstenares Eveline van Egdom: een ijsbeer.

11 augustus 2017 Verkoper Robert weer terug van Utopia

5 weken was hij te zien in de realityserie Utopia: onze verkoper Robert. Inmiddels staat hij weer op zijn vaste stek voor de Bijenkorf in Den Haag.  “Aan de ene kant voelt het goed, aan de andere kant voelt het alsof ik weer terug bij af ben. Weer in een nachtopvang, weer dakloos, weer dat ik moet vechten tegen het vooroordeel dat er tegen mijn soort mensen bestaat.”  Bekijk hier het interview van Den Haag FM.

Amsterdam onderzoekt situatie LHBTI-daklozen

Gemeente Amsterdam gaat in samenwerking met Movisie problemen rondom Amsterdamse LHBTI-jongeren onderzoeken die dakloos- en thuisloos zijn. “Het aandeel van LHBTI-jongeren in deze groep is verbazingwekkend hoog. We willen daarom in beeld krijgen wat de ervaringen, problemen en behoeften van deze groep in Nederland zijn”.

Lees hier meer 

21 juli 2017 Nieuwe locatie voor dagbesteding zoekt vrijwilligers

In september opent de Kessler Stichting een nieuw Pakkie Deftig filiaal, een kledingsorteercentrum en een fietsenwerkplaats aan de Esperantostraat 12 in Den Haag. Hier is ruimte voor zo’n twaalf deelnemers per dagdeel.
Kleding wordt er opgehaald en gesorteerd. Daarnaast worden er fietsen gerepareerd en voor een bescheiden prijsje verkocht aan cliënten die geen fiets (meer) hebben. De deelnemers worden begeleid door medewerkers dagbesteding en ze worden daarbij ondersteund door vrijwilligers. Heb je tijd over die je graag maatschappelijk verantwoord wil besteden? Voel je goed bij hun doelstelling om kwetsbare mensen weer op weg te helpen in hun ontwikkeling? Neem dan contact op met Taïs Vijnckt voor meer info:

070 – 8 500 500 | vrijwilligers@kesslerstichting.nl

www.kesslerstichting.nl