Nieuwjaarsresoluties

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken oud en terwijl ik dit opschrijf, is het weer verrassend mild met voor dit jaargetijde ongekend hoge temperaturen. Vogels keren eerder terug en sommige bloemen gaan weer in bloei. In Spanje, zo liet het NOS Journaal zien, leek het zelfs zomer in een gebied waar het doorgaans regent. Fijn voor toeristen, maar minder fijn voor de waterhuishouding van het toch al zo kurkdroge land. En in Zwitserland is er nauwelijks sneeuw te vinden op de skipistes. Zo heeft de
klimaatverandering invloed op alle aspecten van het leven. Het lijkt nu nog een meevaller, die zachte Hollandse winter, maar dat is het natuurlijk niet. Gelukkig voor de dakloze medemens en voor de thermostaat die daarom laag kan blijven.

Maar dat noopte ons ertoe om de rubriek Streetfood nog eens onder de loep te nemen. In plaats van kijken waar je lekker een hapje kunt gaan eten, zijn we begonnen met een nieuwe rubriek die duurzame initiatieven en ideeën van medemensen etaleert. Als inspiratie, want dat we iets aan ons systeem moeten veranderen om de klimaatverandering tegen te gaan, staat wel vast. Maar in plaats van het hebben over hele grote omwentelingen, leggen we de kijker liever dichtbij, bij de inspirerende medemens zelf. Als eerste trapt Eveline de Heij af: zij vertelt hoe zij als imker anders met haar bijen omgaat en hoe we deze nijvere beestjes echt moeten bekijken.

Straatkrantmedewerkster Fenne verzamelde ook voor deze editie weer een mooie collectie leuke dingen die je kunt doen maar die je geen spatje geld kosten en Lilian van Herpen schilderde weer een mooi en indringend portret.
 
Kortom, genoeg te lezen en dat wenst de redactie van Straatnieuws Den Haag-Rotterdam je toe: veel leesplezier en tot de volgende editie!

Theo Paijmans
redactiestraatnieuwsdenhaag@gmail.com
 

 

Reacties zijn gesloten.