Verkopers Straatnieuws krijgen bonus deze winter

Verkopers van Straatnieuws – daklozenkrant van Den Haag en Rotterdam – staan dag in dag uit, in weer en wind, de krant te verkopen. Een zware baan. Daar kunnen ze best wat ondersteuning bij gebruiken. Deze kerst krijgen ze een bonus.

Verkopers mogen editie #17 inkopen voor €1,00 en verkopen voor €2,00. Daardoor maken zij € 1,00 winst per krant. (Normaliter kopen zij de krant in voor €1,35 en is de winst €0,65). Het feit dat de krant in de winter steevast beter verkoopt, maakt de bonus extra groot.

Straatnieuws krijgt geen subsidie en bestaat van de verkoop. Wanneer een goedbedoelende voorbijganger zegt ‘Ik geef wel geld maar neem de krant niet mee’, maakt hij helaas een denkfout. De verkoper – een zelfstandig ondernemer – wordt tot bedelaar gemaakt. En de oplage daalt, met het gevaar dat de verkoper straks niets meer te verkopen heeft. Mensen helpen zichzelf te helpen, is het principe van Straatnieuws. Zij biedt zo’n 150 verkopers een bescheiden inkomen en een zinvolle dagbesteding.

Kerstnummer

In het kerstnummer, dat 13 december verschijnt, staan veel mooie verhalen. Zoals het relaas van kerstman en Straatnieuwsverkoper Mick Godsmark die zijn nek brak en nu revalideert. Een interview met Frans Bauer over zijn gezin, angsten en passies. Een kritisch stuk over de prostitutie in Nederland van schrijfster Justine le Clercq. Een heerlijk recept van topkok Pierre Wind. Een mooie winterposter. Een kerstpuzzel. Liedjes die straatkrantverkopers wereldwijd aan lezers cadeau willen doen. En: win kaarten voor verschillende toneelstukken.

48273150_959106337620296_2943043055873163264_o