Help verkoper Mick Godsmark

Deze december vragen kinderen zich teleurgesteld af waar de vriendelijke kerstman met het Engelse accent is gebleven. Geen snoep, tingelende bel of Ho Ho Ho. Kerstman en Straatnieuws-verkoper Mick Godsmark (68) slijt zijn feestdagen in een revalidatiecentrum. Door een nare val van een steile trap brak hij zijn nek. Een dwarslaesie.

Mick weet zeker dat hij straks weer kan lopen en de krant kan verkopen, hij oefent iedere dag op de brug en in het zwembad. Volgens hem zijn z’n artsen minder hoopvol, maar daar wil Mick niets van horen. “Niet een keer heb ik gedacht dat ik nooit meer kan lopen. Voor alles vind ik wel een oplossing. Dat heb ik mijn hele leven moeten doen.”

Tijdens zijn revalidatieperiode komen ook praktische problemen aan de oppervlakte. Mick die al jaren leeft van het contante geld en de giften die hij krijgt van lezers van de krant, heeft zorgverzekering noch bankrekening. Zijn paspoort was verlopen. En nu hij maanden achtereen in het ziekenhuis en daarna in een revalidatiecentrum moet verblijven, kan hij de krant niet verkopen en heeft hij geen inkomen.

Een maatschappelijk werker van de gemeente Den Haag wist met veel moeite een paspoort en bankrekening te regelen. Hoe het moet met zijn ziekenhuis- en revalidatieschulden? Mick heeft geen idee. Al zijn pensioen dat hij heeft opgebouwd gedurende zijn werkzame leven, is onvindbaar, ontdekte de maatschappelijk werker. Iets wat Mick verbaast en emotioneert. “Een twintig jaar oude boete komt zo weer boven water zodra je een woonplek hebt. Maar een jarenlang opgebouwd pensioen is spoorloos verdwenen. Hoe bestaat het?”

Mick is erg dankbaar voor de donaties, het handjevol kaarten dat hij ontvangt en de bezorgde telefoontjes naar de redactie van lezers.

Wil je Mick helpen?
Doneren kan via IBAN NL90INGB0007544612 t.n.v. Stichting Haags Straatnieuws, Den Haag onder vermelding van ‘Voor Mick Godsmark’.

Een kaartje sturen is ook altijd leuk.
Het adres is
Rijndam Revalidatie
T.a.v. Mick Godsmark
Westersingel 300
3015 LJ Rotterdam

In onze kerstnummer een ontroerend interview.

Mick