Burgemeester Krikke beschermvrouwe Straatnieuws

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft verklaard beschermvrouwe te willen zijn van daklozenkrant Straatnieuws.

Pauline Krikke zegt trots te zijn op de titel. “De dak- en thuislozen die dit verkopen, komen vanzelf in gesprek met mensen. Sommige verkopers roepen al vanuit de verte ‘Hé Pauline, wat gezellig om je te zien!’. Contact is belangrijk voor deze doelgroep, maar ook voor de mensen met wie ze een praatje maken. Die hebben vaak geen beeld van wat dak- en thuislozen precies voor mensen zijn. Soms vinden zij ze griezelig. Maar als ze eenmaal in gesprek met ze gaan, blijken het hele gewone mensen te zijn die ook heel gewoon een praatje kunnen maken. Ik vind het daarom een hele eer dat ik nu beschermvrouwe van Straatnieuws mag zijn.”

Dankzij Straatnieuws hoeven de allerarmsten in onze maatschappij niet te bedelen, zij verdienen een eerlijke boterham en werken voor hun geld. Zij zijn zelfstandig ondernemer. Ze kopen de krant in voor € 1,35 en verkopen hem voor € 2,00. Het verschil is hun winst.

Hoofdredacteur Tanya van der Spek: “Ik ben heel blij dat burgemeester Krikke deze symbolische titel wil dragen. Straatnieuws kan nu bij haar terecht voor raad en daad. Dat is fijn, want Straatnieuws is een stichting zonder winstoogmerk en zonder subsidies, die haar eigen broek moet ophouden. Daarom is het ook zo belangrijk dat mensen niet alleen geld geven aan de verkoper maar ook de krant meenemen. Anders daalt de oplage en kan de krant failliet gaan. Dan heeft de verkoper niets meer te verkopen.”

In de nieuwe krant, die vandaag verschijnt, staat naast een interview met burgemeester Pauline Krikke:

–        Een interview met Televizier Ring winnaar Beau van Erven Dorens

–        Een interview met gebruiker Patrick van Het Rotterdam Project op RTL4

–        Een reportage over Adelheid Roosen’s theaterstuk Thuislozen

Koop de krant en steek de verkopers een hart onder de riem.

 DEN HAAG-PAULINE KRIKKE-PORTRET