Stichting Lotje helpt ruim 3.000 Haagse kinderen in nood in 2020

Met de hulp van veel Haagse inwoners en ondernemers heeft Stichting Lotje in het jaar 2020 ruim 3.000 kinderen in nood kunnen helpen. Vanwege de coronamaatregelen ontving Stichting Lotje minder rechtstreekse hulpaanvragen dan normaal, maar zijn er door creatieve aanpassingen en het gebruik van Lotjes grote netwerk, mooie initiatieven ontstaan, waarmee de stichting hulp aan meer mensen in nood kon bieden. Zo laat de organisatie weten.

Zo verzamelde Lotje 85 babyfoons in voor de Haagse ziekenhuizen tijdens de eerste coronagolf, om het communiceren tussen patiënten en verpleegkundigen te vergemakkelijken. Daarnaast maakte ze ruim 350 gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank blij met knutselpakketten tijdens de eerste lockdown en konden 150 kinderen, die nooit een uitje maken, genieten van een dagje Drievliet in de zomer.

Kast van Lotje
In 2020 opende de stichting ook de 19e Kast van Lotje. Verspreid over Den Haag kunnen ouders gebruikte, nog goede kinderkleding doneren aan de deze kasten die veelal bij scholen, buurtcentra en Centra voor Jeugd & Gezin zijn ondergebracht. Zo krijgt de kleding een tweede leven bij kinderen die het thuis wat minder breed hebben. Ook zette Lotje veel hulpoproepen uit voor bijvoorbeeld tweedehands bedden, kledingkasten en aankleding van een huis die de stichting ontvangt via de gemeente Den Haag, pleegopvang en gezinsvoogden. Dankzij het grote netwerk aan volgers op Facebook, krijgt Lotje vaak binnen een dag de spullen al gedoneerd, waardoor er snel geschakeld kan worden. ‘Bij een alleenstaande moeder van vijf kinderen in de schuldhulpverlening ging de wasmachine onlangs kapot. Binnen een uur na het plaatsen van de oproep werden er al vijf wasmachines aangeboden,’ aldus Stichting Lotje. www.stichtinglotje.nl