ReShare Store Den Haag geeft schoenen cadeau aan dak- en thuislozen

De ReShare Store aan de Paviljoensgracht in Den Haag heeft vorige maand honderden schoenen gedoneerd aan dak- en thuislozen in de stad. ‘Het aantal daklozen tussen de 18- tot 65-jarigen in Nederland ligt volgens cijfers van het CBS rond de 40.000.

Deze mensen, waarvan meer dan 80 procent man, lopen soms wel zo’n 40 kilometer per dag. Daar slijten schoenen snel van, terwijl zij vaak geen geld hebben voor nieuwe schoenen. Daarom laat de ReShare Store hen eens ‘in iemands anders’ schoenen lopen,’ aldus de organisatie. Via de dagopvang van het Leger des Heils aan de Wagenstraat konden mensen zich inschrijven voor een gratis paar goede stappers. Op zaterdag 19 december werden ze tussen 10.00 uur en 17.00 uur warm verwelkomd bij de ReShare Store om schoenen uit te zoeken. Hier kregen ze ook een goodiebag bij, samengesteld door stagehuis Schilderswijk, met daarin onder meer een kerstwens, sokken, mutsen en wat lekkers.

ReShare Stores
Met de ReShare Stores winkels wil het Leger des Heils hergebruik van kleding en textiel stimuleren en betaalbare, mooie kleding aanbieden voor iedereen. De winkel is er voor mensen met een smalle beurs én ook voor mensen die bijvoorbeeld uit milieuoverwegingen tweedehands kopen of omdat ze van unieke items houden. Op dit moment zijn er 10 winkels door heel Nederland. In de toekomst hoopt het Leger des Heils dit verder uit te breiden zodat de ReShare Store een landelijk begrip wordt. www.resharestore.nl/acties