Rotterdam wil kamerverhuur aan banden leggen en komt met starterslening

Rotterdam wil de toegang tot de woningmarkt verbeteren en komt daarom met nieuwe maatregelen. Het college van b en w wil een starterslening voor Rotterdammers tussen de 18 en 35 jaar voor het kopen van nieuwbouw of een bestaande woning.

Verder zijn er plannen om in meer wijken geen nieuwe vergunningen meer af te geven voor kamerverhuur. Ook zouden mensen met maatschappelijke beroepen zoals leraren, politieagenten en vrijwilligers in een aantal wijken voorrang kunnen krijgen op een huurwoning. ‘Veel Rotterdammers zitten vast omdat ze niet aan een betaalbare woning kunnen komen. Met deze nieuwe maatregelen maken meer starters en gezinnen kans
op een woning,’ zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). De gemeenteraad moet officieel nog instemmen met deze plannen en ‘begin juli nog een positief raadsbesluit nemen over de financiële dekking van de starterslening’. Via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl maakt de gemeente nog bekend vanaf welke datum de starterslening is aan te vragen, als dit officieel doorgaat.