‘Red kledingbank Rotterdam’

GroenLinks en de SP willen dat PvdAwethouder Marco Florijn de Rotterdamse Kledingbank van de ondergang redt. Woningbouwcorporatie Woonbron vraagt vanaf januari zevenhonderd euro huur voor het pand in Delfshaven. Dat kan de stichting niet betalen.

Mensen met weinig inkomen mogen bij de Kledingbank gratis kleding uitzoeken. Jaarlijks bedient de stichting 3.500 Rotterdammers, en het aantal klanten groeit. Na zeven jaar gratis huisvesting wil Woonbron vanaf januari huur in rekening brengen voor het pand aan de Oostkousdijk. Dat doet de stichting hoogstwaarschijnlijk de das om.

GroenLinks en SP willen nu dat de wethouder een ander gratis pand zoekt voor de stichting. “Op de gemeentebegroting is 10.000 euro voor huisvesting van de Kledingbank helemaal niets, maar voor mensen die er gebruik van maken is deze voorziening van onschatbare waarde”, zegt SP-raadslid Josine Strörmann. En dat vindt ook GroenLinks-raadslid Judith Bokhove: “Zeker in deze zware economische tijden is de Kledingbank onmisbaar.”