Sponsorlunch groot succes

De sponsorlunch van Straatnieuws is een feit. Op de eerste editie op donderdag 26 september waren alle sponsors (Leger des Heils, Kessler Stichting, Reakt, Cremers, Park-hotel en Haagsche Kopjes) aanwezig, in de prachtige tuin van het Hofje van Wouw in het centrum van Den Haag.

Tijdens de sponsorlunch was volop gelegenheid om informeel kennis te maken en te netwerken. Speciale gast was burgemeester Jozias van Aartsen, ambassadeur van Straatnieuws. Hij prikte een vorkje mee, sprak met de sponsors en kocht de nieuwste straatkrant bij verkoopster Connie. Zij verkaste voor de sponsorlunch een paar uurtjes van haar vaste standplaats bij de Albert Heijn in de Torenstraat naar het Hofje van Wouw en vertelde de aanwezigen hoe het is om dag in dag uit buiten de krant te verkopen. “Veel mensen kijken dwars door je heen of op je neer. Je moet mentaal sterk zijn en altijd vriendelijk blijven.”

De burgemeester wilde weten of alle straatkrantverkopers een rood hesje dragen. “Dat is belangrijk want dan kan de politie in één oogopslag zien dat ze niet bedelen maar aan het werk zijn voor hun geld.” Jeanne van Kamerlingh Onnes, Regentes van de hof, vertelde de gasten over de rijke geschiedenis van dit stukje Den Haag. Omdat zij Straatnieuws een warm hart toedraagt, rekende ze geen huur. “Het is mooi dat er in Den Haag nog zoveel goede initiatieven voor minderbedeelden zijn.”