Doorstart voor Straatnieuws

Straatnieuws, dé straatkrant van Den Haag en Rotterdam, wordt een vrijwilligersorganisatie. De afgelopen twintig jaar werd de straatkrant gemaakt door een vaste, professionele redactie. Door de dalende oplage van Straatnieuws, is het bestuur genoodzaakt om de krant voortaan met vrijwilligers te gaan maken.

 

“Dat is slecht nieuws voor de redactie van Straatnieuws maar goed nieuws voor de verkopers! Zij komen niet met lege handen te staan. Straatnieuws blijft uitkomen, maar zal er wel anders uit gaan zien”, aldus Marieke Bolle, voorzitter van het bestuur van Straatnieuws. Het idee is om met gasthoofdredacteuren en vrijwilligers de krant verder vorm te gaan geven. “We willen met thema nummers gaan werken en zoeken daar ook sponsors voor”, aldus Bolle.

De afgelopen periode hebben redactie en bestuur van alles gedaan om de oplage van Straatnieuws te vergroten. De straatkrant is sinds september 2013 ook in Rotterdam te koop.  Er zijn met financiële steun van de gemeente Den Haag en Fonds 1818 verkoopcursussen gegeven aan de 200 Haagse – en circa vijfentwinig Rotterdamse verkopers. Helaas hebben al deze inspanningen niet  mogen baten.

De redactie van Straatnieuws bestond de afgelopen vier jaar uit Floor de Booys (hoofdredacteur) en Hester Heite (redacteur) en had een vast bestand aan freelance journalisten en fotografen. “Zij hebben de beste straatkrant van Nederland gemaakt. Het is heel spijtig dat ze daar niet mee door kunnen gaan.  Desondanks kunnen de verkopers dankzij de verkoop van Straatnieuws blijven voorzien in hun dagelijks levensonderhoud. Ze bedelen niet, maar zijn aan het werk! Het bestuur van Straatnieuws blijft zich daar hard voor maken.