De Verbinding groot succes

Live muziek van de band Sur+, een exotisch welkomstdrankje en een knuffel van topkok Pierre Wind. Zo arriveerden de honderd gasten bij het diner ‘De Verbinding’ in de Vincentius’ Hof bij het Stadsklooster in Den Haag. Het koken en bedienen werd gedaan door een groep dak- en thuislozen. Gasten waren hoofdzakelijk Rotary-leden en de opbrengst van 65 euro per diner kwam ten goede aan Straatpastoraat. Gast Bets Verhoeven (66): “Ik heb genoten.

De rollen waren omgedraaid: wij waren afhankelijk van dakloze mensen in plaats van zij van ons.” Schrijfster Yvonne Keuls: “Ik vond dit heel bijzonder. Ik heb zelf tien jaar in de opvang gewerkt en ik weet hoe belangrijk het is om mensen van buiten naar binnen te halen.” Dakloze

David (52): “Het was fantastisch. De adrenaline gierde door mijn lijf. Het was ook heel motiverend. Pierre runde de keuken niet als een chef maar als een vriend. Hij zei:

‘Wil je het op die manier doen? Dan doen we dat.’ Dakloze Richard (44): “Dit mag van mij iedere dag wel!” Pierre Wind: “Ik vroeg: ‘Waar heb je zin in?’ Ik stimuleer en geef feedback. Soms stond ik met drie iets te maken, dan met acht, dan met tien. Het was echt kicke. Een keer was het even een slagveld in de keuken, tijdens het hoofdgerecht haha! Het zijn wereldgasten, ik heb zelden zo gemotiveerde gasten gezien. ZIJ hebben het gedaan. Ze willen echt. Je kunt ze zo inhuren voor klussen.” Initiatiefnemer Harry Bruintjes riep iedereen op om zich aan te melden voor het project De Verbinding. Hij hoopt op een groot Haags armoedebestrijdingsprogramma.