Winterregeling voor daklozen van kracht

Gezien de weersverwachtingen voor dit weekend en volgende week gaat vanavond de  winterregeling in voor de opvang van dak- en thuislozen. Deze regeling garandeert dat iedereen die dat wil, binnen kan slapen.

In Rotterdam is de uitvoering van de winterregeling is in handen van het Centrum voor Dienstverlening (CVD), Leger des Heils en Ontmoeting. Leger des Heils en CVD bieden winteropvang aan en registreren het gebruik van de nachtopvang tijdens de winterregeling. De normale capaciteit van de reguliere nachtopvang is 220 bedden. Tijdens de winterregeling echter, worden tientallen extra bedden opengesteld in de bestaande opvang bij het Leger des Heils en het CVD.

Daklozen in Den Haag kunnen gratis overnachten in de winteropvang aan de Zilverstraat 40. In dit pand van Stichting Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven (Schroeder) is plaats voor maximaal 125 mensen per nacht. Deze extra slaapplaatsen komen bovenop de plekken in de reguliere nachtopvang voor daklozen van de Kessler Stichting en het Leger des Heils. Mensen die al verblijven in de reguliere nachtopvang van het Leger des Heils of de Kessler Stichting kunnen daar bij winterse omstandigheden tijdelijk gratis terecht.

Bronnen: GGD Haaglanden en GGD Rotterdam-Rijnmond