Winterregeling van kracht

Daklozen kunnen gratis terecht voor bed, bad en brood bij de speciale winteropvang in de vier grote steden (Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht).

Het is heel lang zacht gebleven voor de tijd van het jaar. Maar inmiddels daalden de temperaturen dan toch tot onder het vriespunt. En daarmee werd het startsein gegeven voor het in werking treden van de winterregeling. Haagse daklozen kunnen gratis overnachten in de winteropvang aan de Zilverstraat 40. In dit pand van Schroeder van der Kolk is plaats voor maximaal 125 mensen per nacht. Deze extra slaapplaatsen komen bovenop de 110 plekken in de reguliere nachtopvang voor daklozen bij de Kessler Stichting en het Leger des Heils.

In Rotterdam is de capaciteit van de reguliere nachtopvang 175 bedden. Deze wordt tijdens de winterregeling verdubbeld. Op de locaties Hille, Havenzicht, Meerpaal/Het Roer, Steiger en het William Boothhuis worden extra slaapplaatsen geregeld. Bij grote drukte wordt een extra locatie aan het Noorderkanaal geopend. De winterregeling geldt van 1 november tot 1 april gelijktijdig voor Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.