VrouwenVerwenDag in race voor emancipatieprijs

De werkgroep Vrouwen van de Achterban is genomineerd voor de Kartiniprijs, voor het organiseren van de VrouwenVerwen-Dag voor Haagse dak- en thuisloze vrouwen. De VrouwenVerwenDag wordt voor het zevende jaar op rij georganiseerd, door het Straat Consulaat en haar vrijwilligers genaamd De Achterban, samen met kapperszaak De Haagsche Kopjes.

Ruim tachtig vrijwilligers verwennen zo’n zeventig tot negentig vrouwen op en top. Kappers, pedicuren, visagisten, manicuren, reiki behandelingen, crea workshops, cateraars en Pakkie Deftig dragen daaraan allemaal bij. Ook krijgen de vrouwen een goodiebag met verzorgingsproducten mee, ter beschikking gesteld door ondernemers en particulieren die hun badkamer en winkel opruimen voor het goede doel.

De VrouwenVerwendag komt in aanmerking voor de Kartiniprijs, een emancipatieprijs van de gemeente Den Haag, omdat het op vernieuwende en originele wijze bijdraagt aan een meer gelijkwaardige positie en participatie van vrouwen in Den Haag. De andere genomineerden zijn Stichting Yasmin en Schilderswijk Moeders. Yasmin is een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag, dat vrouwen een plek biedt om zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten. Het project Schilderswijk Moeders zet getrainde contactvrouwen in voor de maatschappelijke begeleiding van geïsoleerde vrouwen in de Schilderwijk. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, maakt de wethouder bekend wie de winnaar is en reikt hij de prijs van 2.500 euro uit.