Voedselbank cultuur

Onder de naam Voedselbank Cultuur worden sinds kort onverkochte stoelen gratis ter beschikking gesteld door theater, waaronder Theater Korzo in Den Haag.

 

“In theaters door het hele land blijven er altijd wel stoelen onbezet. Daarop kunnen nu cliënten van de Voedselbank aanspraak maken”, aldus Marc van Warmerdam, directeur van het Amsterdamse theater Orkater, initiatiefnemer van de culturele voedselbank. Hij roept theaters in heel Nederland op zich aan te sluiten. “Het zou natuurlijk nog mooier zijn als ook concertzalen, poppodia, bioscopen en musea zich aansluiten.”

De koepelorganisatie Voedselbanken Nederland heeft laten weten blij te zijn met het initiatief. “In het hele land zijn elke week 60.000 mensen op ons aangewezen. Door het ontbreken van geld ontstaat een cultureel isolement, ook voor kinderen. Voedselbank Cultuur zou wel eens in een belangrijke behoefte kunnen voorzien”, aldus voorzitter Leo Wijnbelt.

Iedereen die zich kan identificeren als klant van de Voedselbank kan zich voor een lege stoel bij een deelnemend theater melden op de dag van de voorstelling. In Den Haag kan dat bij Theater Korzo. De Goudse Schouwburg, de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden doen ook mee aan de culturele voedselbank.