Talent op de Vlucht

Na diverse succesvolle voorstellingen speelt Fada Theatre op 23 september opnieuw de voorstelling Talent op de Vlucht in Theater Dakota in Den Haag.

Ahmad al-Herafi en Ramez Basheer, beide gelauwerd acteur in Syrië, ontmoetten elkaar op hun vlucht uit Syrië in Turkije. Samen legden zij de rest van de reis af en kwamen uiteindelijk terecht in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Daar namen zij, na de zelfmoord van een medebewoner, het initiatief de verhalen van hun lotgenoten te verwerken tot een toneelstuk. Om een positieve bijdrage te leveren aan het beeld dat over vluchtelingen bestaat. ,,Wij zijn mensen met verhalen en dromen. We willen alleen maar een veilig bestaan, voor onszelf en onze gezinnen”, vertelt Ahmad Al-Herafi. Samen met Ramez Basheer, nog zeven amateur-acteurs en zes crewleden maakte hij het indrukwekkende ‘Talent op de Vlucht’.

De voorstelling is in het Arabisch; de Nederlandse toehoorder verstaat dan ook geen woord. Maar dankzij het intensieve spel van de acteurs, komen de dramatische scènes tot leven. Na afloop lichten de acteurs met behulp van een tolk de verhalen toe en kan het publiek vragen stellen. In de foyer is er daarna gelegenheid om persoonlijk met de acteurs te praten.

Meer info: theaterdakota.nl/agenda/talent-op-de-vlucht