Straatnieuws Den Haag/Rotterdam kan (voorlopig) door

Dankzij de vele giften en donaties kan Straatnieuws na vijf weken, in plaats van de normale drie weken, toch een nieuwe editie uitbrengen voor de verkopers. De verkoop van het nieuwe nummer begint op 30 april. “We zijn enorm blij dat we toch verder kunnen gaan”, aldus hoofdredacteur Natascha Frensch. De krant blijft, naast de normale verkoop, ook nog te koop in PDF-vorm voor de normale prijs van de krant (2,50 euro).

Persbericht Straatnieuws Den Haag-Rotterdam 28 april (2)

In het nieuwe nummer een enorme shout-out naar alle mensen en bedrijven die hebben gedoneerd, de media en politieke partijen, die er aandacht aan hebben besteed. “Mede daardoor is de schade van de afgelopen editie iets minder dan gedacht. Alhoewel er nog steeds sprake is van een flink omzetverlies. De vaste lasten en de maakkosten voor een editie lopen door. In plaats van 1,65 euro, konden verkopers de krant voor 1 euro inkopen en alsnog hebben we er natuurlijk veel minder dan normaal verkocht. We zijn daarom nog steeds voor een groot deel aangewezen op donaties voor extra steun”, aldus hoofdredacteur Natascha Frensch. Dit nummer gaat nu vier weken mee, ook weer langer dan de gebruikelijke drie weken. “Het blijft nog lastig. Maar gelukkig kunnen we er toch voor onze verkopers zijn in deze zware tijd. Voor hen is dit helemaal een zware periode.”

Distributiepunten
Voordat het nieuwe nummer uitkomt, hoopt de redactie en het bestuur dat de distributiepunten voor Straatnieuwsverkopers weer, zoals normaal, open kunnen gaan. “Op dit moment doen we dit grotendeels nog zelf vanuit huis en dat is niet ideaal en fysiek best zwaar. We zijn hierdoor ook een groot deel van onze verkopers uit het oog verloren, we konden bijvoorbeeld alleen de verkopers bereiken die een telefoon hebben.”

Digitale versie
De ‘digitale versie’ van de nieuwste editie, editienummer 6, is vanaf 30 april wederom te bestellen via een e-mail naar redactie@haagsstraatnieuws.nl, als het bedrag van 2,50 euro is overgemaakt op rekeningnummer NL90INGB0007544612 t.n.v. Stichting Haags Straatnieuws. “We hopen nog steeds op de good will van mensen. De PDF-verkoop heeft ook flink geholpen afgelopen nummer. Daarom ook iedereen bedankt, die digitaal een nummer heeft aangeschaft. Maar we zien natuurlijk het liefst dat mensen daadwerkelijk van de verkopers een fysiek exemplaar kopen.” Giften en donaties zijn ook nog steeds erg welkom en kunnen ook overgemaakt worden op rekeningnummer NL90INGB0007544612 t.n.v. Stichting Haags Straatnieuws. Stichting Haags Straatnieuws heeft een ANBI-status.

Editie 6
De nieuwe editie telt zoals gebruikelijk 20 pagina’s. Lezers kunnen een interview met Tim Akkerman verwachten. Een reportage over de Voedselbanken in Den Haag en Rotterdam, fotografie, kunst, natuurlijk de welbekende puzzel en nog veel meer!