Nieuw Straatnieuws Utrecht

Dak- en thuislozen in Utrecht kunnen een eigen krant blijven verkopen. Vorige maand kondigde Straatnieuws aan te stoppen, omdat de krantverkoop te ver was teruggelopen. Nu is er nieuw magazine.

“Wie denkt dat Straatnieuws nu enkel met een nieuw jasje op de oude voet voortgaat, vergist zich”, stelt hoofdredacteur Frank Dries in het redactioneel van het nieuwe straatmagazine. “Er is er een andere organisatie Stichting Straatnieuws Utrecht (SSU) opgestaan met als missie: vernieuwing.”

De stichting brengt vanaf vrijdag 13 juli in Utrecht een straatmagazine uit, in nauwe samenwerking met de Amsterdamse straatkrant Z!. De redactie van Z! levert een rompkrant aan, die door Straatnieuws Utrecht wordt aangevuld met regionale pagina’s. Ook krijgt de Utrechtse editie een eigen voorpagina.

Het eerste magazine is uitgekomen op vrijdag 13 juli. De verkopers kopen Straatnieuws in voor 1,10 euro en verkopen deze op straat voor 2 euro. De winst mogen de verkopers houden. De eerste twee keer verschijnt het 32 pagina’s tellende fullcolour magazine driewekelijks, daarna tweewekelijks.