‘Niet weggooien, weggeven’

Broodjes, vers fruit en andere dagverse producten die ambtenaren en politici laten staan, worden aan het einde van de dag in de vuilcontainer gegooid. Daar moet snel een einde aan komen, vindt de Rotterdamse GroenLinks-lijsttrekker Judith Bokhove. Zij wil dat het voedsel naar arme Rotterdammers gaat.

“Het is een gotspe dat we goed voedsel verbranden in de afvalovens, terwijl in Rotterdam veel mensen letterlijk droog brood eten en moeten rondkomen van een paar tientjes per week”, aldus de lijsttrekker. Ze wil daarom dat voedsel dat overblijft op het stadhuis en in andere gemeentelijke gebouwen wordt weggegeven aan mensen die dat nodig hebben. GroenLinks heeft de verantwoordelijk wethouder gevraagd daarover snel afspraken te maken met het Voedselcentrum.

Het Voedselcentrum wil het eten graag ophalen en doorgeven aan mensen met een laag inkomen. Het centrum zit in een voormalige supermarkt aan de Vinkenbaan en verstrekt dagelijks aan ongeveer 300 tot 400 mensen een gratis pakket met verse groenten en brood. “De vraag neemt nog elke dag toe”, zegt Judith Bokhove. “Ik kan het niet aanzien als het Voedselcentrum op Zuid straks nee moet verkopen, terwijl op het stadhuis een schaal broodjes in een vuilniszak gooien.”