Jubileumgala Leger des Heils

Het Majoor Bosshardtgala was dit jaar extra feestelijk omdat het Leger des Heils 125 jaar bestaat. Het gala werd vorige maand gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Koningin Beatrix was eregast. Toen zij nog prinses was, liep zij een avondje met Majoor Bosshardt mee door nachtelijk Amsterdam. 

Het gala was de start van een feestelijk jubileumweekend en werd gepresenteerd door Humberto Tan.  In de zaal zaten prominenten als Generaal Linda Bond (de internationale baas van het Leger des Heils), burgemeester Van der Laan en oud burgemeester Cohen, maar ook veel cliënten van het Leger des Heils die zich voor deze speciale gelegenheid extra feestelijk hadden aangekleed. Een groot aantal cliënten trad op tijdens het gala. Linda Rusch, de winnares van de Haagse talentenwedstrijd, was zo zenuwachtig om voor de koningin op te moeten treden dat ze op het laatste moment afhaakte.

Hoogtepunt van de avond was het uitreiken van de Majoor Bosshardt Prijs. Dit jaar was televisiepresentatrice Lucille Werner de winnares. Zij kreeg de prijs voor haar inzet voor mensen met een handicap. De jury zag in haar doorzettingsvermogen, betrokkenheid en enthousiasme de kernkwaliteiten van Majoor Bosshardt terug. Eerdere winnaars van de prijs zijn prinses Laurentien, Erica Terpstra en Marco Borsato.

Het Leger des Heils in Nederland begon op 8 mei 1887 het evangelisatiewerk in Amsterdam. In de jaren daarna ontwikkelde de organisatie zich zowel als kerkgenootschap als professionele zorgorganisatie. Het Leger telt nu ruim 5.000 heilssoldaten en heilsofficieren, 5.400 professionals, 5.000 vrijwilligers en biedt cliënten naast begeleiding en behandeling ook mogelijkheden voor dagbesteding.