Fietstocht om jongeren te inspireren

Jongeren Wesley en Rick fietsen onder de naam project Wicks – een verbastering van hun namen – een kleine maand door Nederland en hopen 250 jongeren te spreken over middelengebruik en dakloosheid. Daarbij zullen zij hun eigen ervaringen delen. Het liefste inspireren de twee, die bij het Straat Consulaat belangen behartigen voor dak- en thuislozen, de jongeren om ook eens kritisch naar hun middelengebruik te kijken.

Fietsen-om-te-inspireren-project-Wicks
Wesley en Rick waren allebei meer dan zes jaar verslaafd en leefden en sliepen langere tijd op straat. Ze zijn nu gestopt met drinken en willen hun leven weer fit op de rit krijgen. Ze zijn begin september vertrokken. Overnachten doen zij op campings, waar ze het gesprek aan zullen gaan met medekampeerders. Wesley: “In een detoxkliniek kick je binnen, onder de medicijnen af. Dit werkt voor mij niet, ik wil buiten zijn en moet bewegen.” Rick: “Tijdens het fietsen zweet je alles eruit en je hebt een doel. Ik hoop dat het mij helpt om het vol te houden.”
Maar waarom niet naar Parijs en terug? Beiden: “Het roer is om maar het leven op straat heeft de nodige bekeuringen met zich meegebracht. We mogen het land niet uit van de reclassering”.