Expositie straatportretten

Vanaf 1 september worden in lunchcafé Bob’s your uncle aan de Korte Molenstraat in Den Haag een maand lang werken geëxposeerd van onze illustrator Femmez/ Femke Zwier. Zij wordt geïnterviewd tijdens de opening op 1 september om 16.00 uur. Daarna is er muziek van Valerija Kravale. Er zijn ook portretten van verkopers van Straatnieuws te zien. De toegang is gratis.

 
Dit prachtige portret maakt ze van onze Rotterdamse verkoper Robert, die oorspronkelijk uit Roemenië komt. Hij verkoopt zijn kranten bij de Albert Heijn op het Schouwburgplein.
 
“Het leven is moeilijk als je geen documenten hebt”, zegt Robert. “Het is een groot probleem. Ik ben nu drie jaar in Nederland, maar mijn familie en kinderen wonen in Italië. Ik mocht niet mee omdat ik geen verblijfsvergunning kreeg.” Zijn werk als Straatnieuwsverkoper vindt hij leuk en zijn vaste plek bevalt hem ook. Wel kan hij last hebben van de kou, het is niet niks, altijd maar buiten staan. Met een beetje Engels en Italiaans maakt hij grapjes met zijn (veelal vaste) klanten. En af en toe kopen ze een lekker broodje of iets anders voor hem. Hiervoor worden deze mensen daarna uitvoerig bedankt. “Het is op deze plek rustig en de mensen zijn aardig.”

07_Robert_V3_femmez