Feestelijke heropening Emmaus Beeklaan

Zaterdag 13 mei is de heropening van Emmaus Beeklaan in Den Haag! Met een grondige verbouwing gaven beheerders Geertje en Jorg een nieuwe positieve boost aan deze kringloopwinkel. Alle reden voor een feest! Op het programma staan onder meer live optredens van Eigen Hulp en Tim Akkerman.

Met muziek, hapjes en mooie spullen wil Emmaus deze dag geld ophalen voor een ziekenhuisproject van Wilde Ganzen in Palestina, waar een ernstig tekort is aan elektriciteit door de bombardementen van Israel. Met de aanschaf van zonnepanelen kan worden voorzien in de eigen elektriciteitsbehoefte.

Emmaus kennen veel mensen als winkel met tweedehands spullen, maar de sociale functie ervan is minder bekend. Veel vestigingen van Emmaus zijn woonwerkgemeenschappen die onderdak en vrijwilligerswerk bieden aan wie dat om welke reden dan ook nodig heeft. Je kunt daarbij denken aan mensen die elders niet meekomen in de maatschappij zoals die is georganiseerd. Mensen die niet kunnen voldoen aan het bedrijfsmatige denken bijvoorbeeld, of allerlei andere verwachtingen. Of mensen die om een andere reden niet mee kunnen komen.

Geertje en Jorg beheren Emmaus tegen een zakgeldregeling. Wat overblijft van de verkoop gaat naar sociale projecten in Nederland en buitenland, die samen met de vrijwilligers worden gekozen.

Zaterdag 13 mei, 13.00-16.00u. Beeklaan 299 en 315 in Den Haag. Bekijk de facebookpagina voor meer info