Den Haag FM in actie voor Sintvoorieder1

Den Haag FM zamelt tot en met vrijdag 22 november cadeaus in voor kinderen van wie de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank en kinderen in opvanghuizen. De actie is een samenwerking met Stichting Sintvoorieder1, omdat élk kind een cadeau verdient op 5 december.

Den Haag FM maakt content vóór en dóór Hagenaars, en is een omroep die zich inzet voor saamhorigheid. “Het kan zomaar zo zijn dat er in jouw directe omgeving kinderen zijn die worden overgeslagen door Sinterklaas. Het is heel fijn dat we in samenwerking met de stichting Sintvoorieder1 iets voor deze kinderen kunnen betekenen”, vertelt interim-stationmanager Rudo Slappendel.

thumbnail_Sintvoorieder1-Richard-Mulder-Fotografie-2018-11-19037
Afbeelding gemaakt door Richard Mulder, te zien is Esther Blom, voorzitter Sintvoorieder1.

De 100% Haagse stadsomroep komt voor de tweede keer in actie door van 07.00 uur tot 21.00 uur live radio en tv te maken vanuit Beeld en Geluid Den Haag, aan de Zeestraat 82, waar iedereen zijn cadeau live in de uitzending kan komen doneren. “Ook is de actie tussen 07.00 uur en 21.00 uur te zien op Den Haag TV”, zegt Slappendel.

“We roepen heel Den Haag op om langs te komen met een cadeautje. Kom langs met vrienden, collega’s of je sportteam. We zamelen nieuwe of zo goed als nieuwe cadeaus in met een waarde van ongeveer 10 euro. De cadeaus mogen geen gebruikssporen hebben”. Sintvoorieder1 benadrukt dat de cadeaus compleet moeten zijn, liefst ook voorzien van batterijen indien nodig. De cadeaus hoeven niet ingepakt te worden omdat deze nog gesorteerd worden op leeftijdscategorie.

Op vrijdag 22 november om 17.00 uur wordt de einduitslag bekend gemaakt. “We noemen geen streefgetal maar hopen toch in elk geval de 6000 kinderen die afhankelijk zijn van hulpverlenende instanties te kunnen verrassen met een cadeaupakket. Dat moeten we met elkaar toch mogelijk kunnen maken!”, zegt Slappendel. Stichting Sintvoorieder1, die bestaat uit tientallen vrijwilligers, zorgt er vervolgens voor dat de cadeaus worden ingepakt en bij de kinderen terecht komen.

Den Haag FM is in de ether te ontvangen op 92.0 FM. De actieweek is zowel op radio als op Den Haag TV tussen 07.00 uur en 23.00 uur live te volgen. Daarnaast is de actie te volgen via www.denhaagfm.nl en via de Den Haag FM-app. Mensen die willen meehelpen aan de actie voor Sintvoorieder1 kunnen mailen naar sinterklaas@denhaagfm.nl of bellen naar 070-307 8899.