“De Soepbus: harder nodig dan ooit!”

Het aantal daklozen in de grote steden neemt toe en Den Haag is daar geen uitzondering in. Maatschappelijke veranderingen zorgen ervoor dat steeds meer mensen buiten worden gesloten, hun huis kwijtraken en aangewezen raken op de straat of – gedreven door schulden – een maaltijd bij de Soepbus komen halen. “De dekking van de kosten is een jaarlijkse uitdaging. We doen graag een beroep op iedereen om te doneren; alle beetjes helpen”, vertelt Marcella Haak, manager van de Kessler Stichting.

Aantal bezoekers Soepbus groeit

“Het aantal mensen dat zich bij de Haagse Soepbus meldt, loopt de laatste tijd op tot soms wel 100 mensen per dag”, aldus Marcella Haak. “We zien ook steeds meer mensen uit Oost-Europa die op straat proberen te overleven. Wij zijn er voor iedereen die zich meldt voor soep, fruit en brood; we maken geen onderscheid en nemen genoeg eten mee om deze mensen te helpen.”

De Soepbus

Dagelijks staat de Soepbus in het centrum en wordt deels gerund door enthousiaste vrijwilligers. Bezoekers kunnen iedere dag, het hele jaar door terecht bij de Soepbus. In 2018 verstrekte de Soepbus circa 18.000 maaltijdpakketten. Voor meer informatie kan je terecht op www.kesslerstichting.nl .