Aboutaleb ambassadeur Straatnieuws

Ahmed Aboutaleb is deze maand niet alleen precies 10 jaar burgemeester van Rotterdam, hij draagt nu ook de eretitel ambassadeur van Straatnieuws – dé daklozenkrant van Den Haag en Rotterdam.

aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb is betrokken bij armoede en dak- en thuislozen. Zo was hij ook te zien in het succesvolle tv-programma ‘Het Rotterdam Project’ van Beau van Erven Dorens. In de nieuwe editie van Straatnieuws zegt hij: ‘Ik wil mij geheel belangeloos inzetten als ambassadeur van het Straatnieuws. Hoewel de krant geen bestaansrecht zou moeten hebben, sta ik achter de formule. De verkopers verdienen iets extra’s. Mensen kunnen onder andere lezen met welke problemen dak- en thuislozen worstelen. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Dat móet.’
Vorig jaar is de Haagse burgemeester Pauline Krikke beschermvrouwe geworden van Straatnieuws. Hoofdredacteur Tanya van der Spek: “Wij voelen ons vereerd. De titels van ambassadeur en beschermvrouwe zijn symbolische titels, waarbij de burgermeesters onze stichting, doelen, krant en verkopers publiekelijk steunen en voor het voetlicht kunnen brengen. We kunnen voor advies bij hen terecht. Beiden doen dit geheel belangeloos.”

Van 2,00 naar 2,50

Onze verkopers staan dag in dag uit, in weer en wind, de krant te verkopen. Een zware baan. Daar kunnen ze best wat ondersteuning bij gebruiken. Het doel van onze stichting is ervoor zorgen dat de allerarmsten in onze samenleving niet hoeven te bedelen maar kunnen werken voor hun inkomen. Zij kopen de krant in voor 1,65 en verkopen deze met 85 cent winst voor 2,50. Op deze manier worden zij ook weer meer een onderdeel van de samenleving.

De verkoopprijs van de krant is sinds deze maand gestegen van 2,00 naar 2,50. Alles wordt ieder jaar duurder, zoals papier en drukken, maar de prijs van de krant is al ruim tien jaar niet verhoogd. Nu zien we ons genoodzaakt dit toch te doen. De oplage is momenteel 6000. Gelukkig krijgen de verkopers iets meer winst. Met kerst kregen de verkopers zelfs een hele euro winst. We streven ernaar om dit structureel in te voeren.

Straatnieuws heeft een ANBI status en is dus een officieel goed doel. Vaste partners zijn het Leger des Heils, Kessler Stichting, de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting.