Wij (Rieneke en Daphne) zoeken een nieuwe collega

Organisatie

Stichting Straatnieuws Rotterdam

Functieomschrijving

Ben je nieuwsgierig en open? Hou je van mensen uit alle hoeken van de samenleving? Voor Straatnieuws Rotterdam zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden contacten te onderhouden met dak- en thuislozen en minima.

Elke dinsdag is er een spreekuur, tussen 14:30 en 16:00 uur in de Pauluskerk. Onze verkopers kunnen verhaal komen doen, hun verkoopadministratie op orde brengen, een kopje koffie drinken en nieuwe kranten komen halen.

administratie bijhouden van nieuwe inschrijvingen, passen controleren en nieuwe passen uitgeven en ook contact onderhouden met onze samenwerkingspartners (Pauluskerk en Nico Adriaans Stichting NAS)

Voor, onder andere, het spreekuur zoeken we een vrijwilliger. Een paar uurtjes (minimaal 4 en maximaal 6 uur) per week openen een hele nieuwe wereld voor je!

Doelstelling van de organisatie

Mensen helpen zichzelf te helpen, is het principe van Straatnieuws: een krant met een hart. Straatnieuws werd in december 1996 opgericht om dak- en thuislozen uit Den Haag/ Rotterdam en omgeving de kans te geven om op een eerlijke manier een boterham te verdienen: niet stelen of bedelen, maar werken voor je geld. Dankzij Straatnieuws hebben verkopers een bescheiden inkomen en een zinvolle dagbesteding. In Rotterdam wordt ook aan de weg getimmerd voor Straatnieuws. Samen met de Nico Adriaans Stichting en de Pauluskerk werken wij er aan om Straatnieuws in onze mooie stad te verspreiden.

Ben jij onze nieuwe collega?? Dan lezen wij graag je email:

straatnieuwsrotterdam@gmail.com

Je kunt ook bellen:

Rieneke: 06-43037657

Of

Daphne: 06-14126044