Wereld Dakloze Mensen Dag – 10 oktober

Op Wereld Dakloze Mensen Dag (10 oktober 2023) organiseert het Straat Consulaat in samenwerking met SamenThuis2030 een mars in Den Haag.

Tien oktober staat sinds 2010 wereldwijd in het teken van de onacceptabele situatie waarin dak- en thuisloze mensen verkeren. Zolang dakloosheid bestaat, blijft actievoeren op Wereld Dakloze Mensen Dag keihard nodig. Deze dag is bedoeld om de problemen rond dakloosheid en het gebrek aan betaalbare huisvesting onder de aandacht te brengen. Daarnaast willen we maatschappelijke en politieke betrokkenheid stimuleren, die essentieel is voor de aanpak van dakloosheid in Nederland.

Straat Consulaat: “Hier in Den Haag ligt de focus op wonen, en de aanhoudende noodzaak om te zorgen voor voldoende passende, betaalbare huisvesting voor dak- en thuisloze mensen. We willen meer bewustzijn creĆ«ren over de situatie van dakloze mensen in de stad en ervoor zorgen dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen in het voorkomen en bestrijden van dakloosheid.”

Praktische details

Locatie: Straat Consulaat, Torenstraat 35A
Verzameltijd: 14:30 uur
Lunch: 15.00 tot 16.00 uur (voor alle deelnemers)
Start Mars: om 16.00 uur lopen we in een mars richting het Spui, waar we van 17.00 tot 18.00 uur met de deur in huis vallen.

Meld je hier alvast aan als je wilt meelopen in de Mars.

Bron: straatconsulaat.nl