Vlaggenactie voor dakloze kinderen

Er moet betere opvang komen voor dakloze kinderen. Dat stelt Stichting Het Vergeten Kind, die daartoe voor het tweede jaar op rij een actie voert in Den Haag.
Stichting Pluspunt biedt mensendie dak- en thuisloos zijn geweest. Eind januari gaf de stichting het startschot voor de Week van het Vergeten Kind, met het aanbieden
van een kilometerlange wensvlagslinger aan politici in Den Haag.Het Spuiplein waaraan de Tweede Kamer zetelt werd versierd met meer dan 33.000 vlaggen, gemaakt en ingestuurd door kinderen uit het hele land.

“Er zijn in Nederland 33.000 ‘vergeten’ kinderen”, stelt Daphne Schreuder van Stichting Het Vergeten Kind. “Dat zijn kwetsbare kinderen vanwege de situatie thuis elders moeten slapen. Ze komen dan terecht bij instellingen, waaronder de daklozenopvang. Maar deze opvang is ingericht op volwassenen, niet op gezinnen. Wij willen dat er gescheiden opvang komt voor gezinnen, zodat er een beter leefklimaat ontstaat voor deze kinderen.”

Blijkens de respons op de vlaggenactie is iedereen het met het standpunt van de stichting eens. “Maar er gebeurt zo verdomd weinig mee”, aldus Daphne. Al heeft ze goede hoop dat daar nu verandering in gaat komen. “De politieke verantwoordelijken hebben een intentieverklaring getekend waarmee ze toezeggen dit probleem te gaan aanpakken.”