ROOM FOR CHANGE helpt 150 daklozen van de straat

Het initiatief ROOM FOR CHANGE, voorheen bekend als GiveMe5, heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Het programma heeft tot nu toe 150 mensen geholpen om een leven op straat achter zich te laten. Het initiatief richt zich op het verminderen van dakloosheid in Nederland. De samenwerking tussen de hotelindustrie en maatschappelijke organisaties speelt hierin een cruciale rol, waarbij daklozen niet alleen tijdelijk onderdak wordt geboden, maar ook begeleiding naar permanente huisvesting en indien mogelijk naar werk.

Sinds de start van het programma door het ondernemerscollectief The Present Movement, actief in steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, en Eindhoven, heeft ROOM FOR CHANGE al indrukwekkende resultaten geboekt. In samenwerking met lokale hotels en maatschappelijke partners streeft het initiatief ernaar om de komende periode uit te breiden naar vier andere steden waar de nood hoog is.

Roos Meijer, de programmamanager, benadrukt de noodzaak van brede samenwerking en partnerships: “Het is een beweging waar iedereen in de samenleving voor nodig is. We besparen de samenleving niet alleen aantoonbaar veel geld, maar het zijn vooral de 150 mensenlevens die we samen hebben kunnen veranderen die ons motiveren om elke dag weer ons bed uit te komen.”

Bron: Fonkmagazine.nl