Onzichtbaar Den Haag verkozen tot meest ‘inspirerende sociaal ondernemer’

Stichting Onzichtbaar Den Haag is door inwoners van Den Haag verkozen tot de ‘Meest inspirerende sociaal ondernemer’. De gemeente Den Haag, MKB Nederland en Social Hub Den Haag organiseren deze verkiezing om sociaal ondernemerschap een podium te geven. Wethouder Rabin Baldewsingh reikte donderdag een trofee aan de stichting uit tijdens de Werktop in de Nieuwe Kerk.

Onzichtbaar Den Haag leert ervaringsdeskundigen op het gebied van dakloosheid, schulden en gezondheidszorg om van hun kwetsbaarheid hun kracht te maken en deze vakkundig in te zetten. Samen vormen ze hun ambassadeurs en geven ze trainingen en workshops aan onder meer zorginstellingen. Dit doen ze op een unieke manier. “Wij laten ervaren hoe het is om het gevoel te hebben er niet meer bij te horen, afhankelijk te zijn van anderen of een hulpvraag te hebben zoals dakloos zijn of het hebben van schulden. Onze stijl van werken maakt ons authentiek, confronterend, levendig en echt. ”

Iedereen kon stemmen op een van de genomineerden. Onzichtbaar Den Haag kreeg maar liefst 62% van de publieksstemmen. Daarnaast waren er nog twee kanshebbers: HaagseZwam, een bedrijf dat oesterzwammen kweekt op koffiedik en de Maaltijd Express, dat kookt voor senioren en de maaltijden bij hen thuis bezorgt.

www.onzichtbaar-denhaag.nl