Haags Kapstokoverleg brengt politici en daklozenorganisaties samen

Dankzij Elly Burgering (Straat Consulaat) is er nu het Haags Kapstokoverleg, een overleg waarbij Haagse politici kennis uitwisselen met daklozenorganisaties, jeugdzorg en verslavingszorg.

Al jaren probeert Elly cliëntenraden en politici met elkaar rond de tafel te krijgen. “Het is zo belangrijk dat de burgers in deze stad de politici weten te vinden en zich gehoord voelen. Ook burgers waar het niet goed mee gaat,” zo laat ze weten aan Den Haag FM.

Inmiddels heeft een eerste overleg plaatsgevonden. En met succes. Mensen uit maar liefst tien verschillende cliëntenraden voorzagen politici van input over actuele knelpunten. Onder de besproken thema’s kwamen onder meer de beperkte opvangcapaciteit van de maatschappelijke opvang en het tekort aan sociale huurwoningen aan bod. SP-raadslid Bart van Kent: “We hebben afgesproken om halfjaarlijks te overleggen. Zo kunnen we signalen blijven meenemen en weten we elkaar sneller te vinden als er iets aan de hand is. Lijntjes met de politiek moeten wat dat betreft zo kort mogelijk zijn.”

Bron: Den Haag FM