Dak- en thuislozen centraal in nieuwe serie op TV West

Vanaf eind december is op TV West de nieuwe serie ‘Buiten Gewoon’ te zien. Hierin spreekt Fred Zuiderwijk met verschillende (ex-) dak- en thuislozen en neemt hij een kijkje achter de schermen bij diverse hulpinstanties in Den Haag.

Den Haag heeft ruim 530.000 inwoners en 59.000 verschillende bedrijven. De stad die je met meer dan 180 verschillende nationaliteiten een ‘wereldstad’ mag noemen. Maar Den Haag is ook de stad waarin 1.400 mensen (over)leven zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een groep die in de laatste vijf jaar is verdubbeld.

Fred Zuiderwijk maakt in de tv-serie ‘Buiten Gewoon’ kennis met een aantal van deze kwetsbare maar vaak ook strijdvaardige mensen. Mensen die ieder hun eigen verhaal hebben over hoe zij op straat terecht zijn gekomen en hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Ook wordt duidelijk dat het iedereen kan overkomen. Vaak hebben de thuislozen een stabiel leven geleid. Een leven met een gezin, een baan en een hypotheek. Toch blijkt dat dit normale leven geen garantie is om niet op straat terecht te komen.

Naast de persoonlijke verhalen, maak je in de serie ook kennis met diverse instanties die zich inzetten voor deze kwetsbare groep. Zoals Limor- Housing First, Anton Constandse, het Straatnieuws, het Stadsklooster, de Kesseler Stichting en het JIT. Organisaties die zich elke dag inzetten om mensen te helpen naar een beter bestaan en een dak boven hun hoofd.

Uitzendtijden

Het programma ‘Buiten Gewoon’ is vanaf 30 december iedere maandag vanaf 17.00 uur te zien op TV West. De regionale zender is landelijk te ontvangen via digitale tv-ontvangers (in de uitzendregio onder meer via kanaal 30 bij Ziggo). Ook online is programma terug te zien via de gratis Omroep West app en via de website Omroepwest.nl. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Bron: Omroep West