Cultuurplatform We Are Public lanceert nieuw fonds om onafhankelijke makers financieel te ondersteunen

We Are Public steunt tijdens de coronacrisis 60 makers met € 120.000 via het In Art We Trust Fund.. Om met In Art We Trust Fund bijzondere makers te blijven steunen, zoekt het platform nu naar 1000 Founders. Zij investeren 10 euro per maand in de kunst van de toekomst. Als het lukt om voor 15 augustus 1000 Founders te vinden, dan zal het In Art We Trust Fund vanaf september maandelijks makers blijven steunen.

€ 120.000 voor onafhankelijke makers
De culturele wereld is hard geraakt door de coronamaatregelen en staat voor een enorme uitdaging. Er is behoefte aan financiële steun voor makers. En aan een nieuwe visie op de toekomst van de kunst. Halverwege april lanceerde cultuurplatform We Are Public het In Art We Trust Fund. Een nieuw support-platform voor dansers, muzikanten, fotografen, regisseurs, schrijvers en andere makers. Sindsdien investeerde het In Art We Trust Fund € 120.000 in 60 makers. Ze kregen online en offline een podium én publiek voor hun werk. Zo was er een online VR-experience, een dansvoorstelling in de oefenstudio, een klassiek concert in een loods en een boekenclub in een intieme muziekvenue. Gesteund werden o.a.Ryan Djojokarso, Philip Vermeulen, Amos Ben-Tal, Hajar Benjida, Ensemble Modelo62, Olave Nduwanje, De Poezieboys, Matthijs Munnik, Kalpanarts, Karel van Laere, Das Leben Am Haverkamp, Nineties Productions, Cream on Chrome, Lewsberg, Nastaran Razawi Khorasani, Connor Schumacher, Rory Pilgrim en Carina Fernandes

Gezocht: 1000 Founders
Om onafhankelijke makers te kunnen blijven steunen, is We Are Public op zoek naar 1000 In Art We Trust Founders. Zij doneren € 10 per maand. In ruil krijgen Founders gratis toegang tot alle programma’s die in samenwerking met de gesteunde makers worden gemaakt. Een vernieuwende serie on- en offline programma’s die de grenzen van deze tijd verkennen. Als het lukt om voor 15 augustus 1000 Founders te vinden, dan zal het In Art We Trust Fund vanaf september maandelijks makers blijven steunen.

inartwetrust.nl
Alle gesteunde makers uit het In Art We Trust Fund, hun werk en on- en offline programma’s zijn te vinden op inartwetrust.nl.