Anemoonstraat 2

Geachte mevrouw De Booys,

 

Ik wend mij tot u als trouwe lezer van Haags Straatnieuws, als trouwe Jumboklant en als vriend van de familie Arzumanian. In die gecombineerde hoedanigheid heb ik mij de afgelopen weken bezig gehouden met de steeds ingewikkelder wordende zaak waarbij Sevan op een nogal onceremoniƫle manier na twintig jaar is weggebonjourd bij deze vestiging van de Jumbo. Het hoe en waarom leek mij eerst duidelijk, maar nu niet meer. Ik ging ervanuit dat het een kwestie was van botsende persoonlijkheden, namelijk de filiaalmanager de heer Van Rijn, en wellicht ook de dame van de bloemenafdeling aldaar, en Sevan. Op die basis heb ik mij ingezet om een en ander voor Sevan te regelen. Ik was eigenlijk nogal verbaasd dat Haags Straatnieuws Sevan niet meer steun gaf. Ik heb de moeite genomen om telefonisch contact op te nemen met Haags Straatnieuws en gesproken met Jasper, maar die was erg kort aan de telefoon en wilde eigenlijk liever meteen ophangen. Dat verbaasde me toen. Vorige week kreeg ik van Sevan een kopietje van een internetbericht van Haags Straatnieuws waarin werd gesproken over bedreigingen aan het adres van de heer Van Rijn en ik vermoed nu dat hierin de oorzaak ligt van jullie gebrek aan steun voor Sevan. Voor Sevan is de plek bij Jumbo erg belangrijk, maar dat hoef ik u niet te vertellen. Waar die bedreigingen vandaan komen en wat ze inhouden weet ik niet, maar in ieder geval niet van Sevan zelf, daar ken ik hem te goed voor, en ik hoop eigenlijk dat u dat ook vindt. Ik ben zelf ook absoluut tegen elke vorm van bedreiging, laat ik dat nog even benadrukken.

 

Zoals u weet heeft Sevan onder Jumboklanten heel veel steun. Hij heeft lijsten vol met handtekeningen opgehaald om te bewerkstelligen dat hij in de Anemoonstraat kan blijven staan. Die lijsten worden binnenkort opgestuurd naar de Jumbo, maar als Haags Straatnieuws de stekker er nu uittrekt heeft dat natuurlijk geen zin meer.

Graag zou ik, weer in mijn drieledige hoedanigheid zoals hierboven vermeld, van u willen weten wat er is gebeurd dat jullie Sevan nu ook weg willen hebben uit de Anemoonstraat. Sevan zelf is nu bang dat jullie zelfs zijn verkoperspas willen innemen. Deze hele zaak verbaast niet alleen mij, maar alle mensen die Sevan al jaren kennen en steunen en dat zijn er inmiddels enkele honderden.

 

Mevrouw De Booys, het grote Jumbo tegenover de kleine heer Arzumanian, Haags Straatnieuws dat partij lijkt te kiezen voor Jumbo, wat is hier aan de hand?

 

Het enige wat ik wil is dat Sevan zijn vertrouwde stekje behoudt.

 

Hartelijke groeten,

 

Mark Overbeeke