Dave Zuijderwijk koopt stapels straatkranten in stille zomerperiode

Zomer is de meest stille periode voor verkopers van Straatnieuws. Maar op donderdag 21 juli 2016 vanaf 10.00 uur koopt de Haagse gezondheidscoach Dave Zuijderwijk (36), die zelf op de cover staat, stapels van de nieuwe editie. Hij ontmoet verkopers bij het Leger des Heils aan de Wagenstraat 102.

Verkopers van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam doen de beste zaken tijdens strenge winters en met name rond kerst. In de zomer is het vaak sappelen, mede doordat veel vaste kopers op vakantie zijn. Gezondheidscoach Dave Zuijderwijk neemt stapels kranten van de verkopers af.

Dave Zuijderwijk heeft een extreem levensverhaal. In 2008 overleefde hij op een bouwplaats waar hij werkte in Delft, een val van 18 meter van een hoogwerker. Bijna al zijn botten waren gebroken of verbrijzeld en hij liep hersenletsel op. Er waren 12 operaties nodig. Toch was hij niet eens buiten bewustzijn na de val en probeerde hij zelfs op te staan. Zuijderwijk overleefde eerder al op wonderlijke wijze extreme situaties, waaronder een auto-ongeluk waarbij zijn beste vriend verdronk.

Na dertien jaar alcoholisme is Dave nu fitter dan ooit. Hij is gezondheidsexpert en heeft het platform Langerleven.nu opgezet. Hij drinkt dagelijks liters Japans ‘wonderwater’ wat hem al de bijnamen ‘waterjunk’ en ‘aqualist’ opleverde bij Groen Geel Hart TV, het filmkanaal van de supporterssite van ADO Den Haag. Dave zegt: “Ik ontmoet veel mensen die mijn verhaal inspirerend vinden. Ik wil hen motiveren om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Ernstig lichamelijk en neurologisch letsel is omkeerbaar. Niets is onmogelijk, kijk maar naar mij.”