14 december 2017 Bonus voor Straatnieuws-verkopers

Straatnieuws kerst2017

Straatnieuws Den Haag/Rotterdam biedt haar verkopers een bonus deze winter. Net als in december 2016 voor het eerst, hebben de verkopers een winstmarge van 1 euro in plaats van 65 cent per verkochte krant. De krant is vanaf vandaag te koop.

“Ik ben hier heel blij mee”, reageert een verkoper. “Ik kan nu voor 5 euro wel 5 kranten inkopen in plaats van 3!” Straatnieuws-verkopers zijn zelfstandige ondernemers. Ze kopen de krant normaliter in voor € 1,35 per stuk en verkopen hem voor € 2,00. De winst is dus 65 cent. Bij wijze van uitzondering kan Straatnieuws haar verkopers deze winter een bonus bieden. Zij mogen de krant inkopen voor € 1,00 per stuk en maken zo € 1,00 euro winst per verkochte krant.

Geen subsidie

Straatnieuws is een zelfstandige stichting zonder subsidie of winstoogmerk. De krant dankt haar succes aan trouwe kopers, donaties, advertenties en voor een deel vrijwillige medewerkers. Het is helaas nog niet financieel haalbaar om deze winstmarge van een euro structureel in te voeren. Het doel van Straatnieuws is dak- en thuislozen en mensen aan de onderkant van de samenleving een eerlijke manier bieden van inkomsten generen. Zo hebben zij een zinvolle dagbesteding en maken zij deel uit van de maatschappij. Straatnieuws verschijnt in Den Haag, Rotterdam en omliggende plaatsen.

Brigitte Kaandorp

Het kerstnummer biedt veel leesplezier. Brigitte Kaandorp vertelt openhartig over haar ups aan downs aan de voormalig dakloze Appie Strating. Schrijver Hizir Cengiz (18), die dit jaar de literaire Jan Paul Bresserprijs won en door het AD is genomineerd voor de titel ‘Hagenaar van het jaar’, schrijft over zijn persoonlijke onderzoek naar zwarte magie binnen de islam. De jongeren van Theaterschool Rabarber vertellen over hun magische kerstvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’ en supermarkteigenaar Jeroen de Bruin laat zien hoe hij Straatnieuws-verkoper Mitko Velchev heeft ‘geadopteerd’ als zijn persoonlijke, goede doel. Andere Straatnieuws-verkopers vertellen ook over hun wensen voor 2018. Vervelen hoeft niet in de kerstvakantie: de uitagenda biedt leuke uitstapjes. En wie binnen blijft, kan zijn of haar hoofd breken over een cryptogram. Tot slot kunnen lezers een mooie poster aan de muur prikken van een winterse ets van kunstenares Eveline van Egdom: een ijsbeer.

11 augustus 2017 Verkoper Robert weer terug van Utopia

5 weken was hij te zien in de realityserie Utopia: onze verkoper Robert. Inmiddels staat hij weer op zijn vaste stek voor de Bijenkorf in Den Haag.  “Aan de ene kant voelt het goed, aan de andere kant voelt het alsof ik weer terug bij af ben. Weer in een nachtopvang, weer dakloos, weer dat ik moet vechten tegen het vooroordeel dat er tegen mijn soort mensen bestaat.”  Bekijk hier het interview van Den Haag FM.

Amsterdam onderzoekt situatie LHBTI-daklozen

Gemeente Amsterdam gaat in samenwerking met Movisie problemen rondom Amsterdamse LHBTI-jongeren onderzoeken die dakloos- en thuisloos zijn. “Het aandeel van LHBTI-jongeren in deze groep is verbazingwekkend hoog. We willen daarom in beeld krijgen wat de ervaringen, problemen en behoeften van deze groep in Nederland zijn”.

Lees hier meer 

21 juli 2017 Nieuwe locatie voor dagbesteding zoekt vrijwilligers

In september opent de Kessler Stichting een nieuw Pakkie Deftig filiaal, een kledingsorteercentrum en een fietsenwerkplaats aan de Esperantostraat 12 in Den Haag. Hier is ruimte voor zo’n twaalf deelnemers per dagdeel.
Kleding wordt er opgehaald en gesorteerd. Daarnaast worden er fietsen gerepareerd en voor een bescheiden prijsje verkocht aan cliënten die geen fiets (meer) hebben. De deelnemers worden begeleid door medewerkers dagbesteding en ze worden daarbij ondersteund door vrijwilligers. Heb je tijd over die je graag maatschappelijk verantwoord wil besteden? Voel je goed bij hun doelstelling om kwetsbare mensen weer op weg te helpen in hun ontwikkeling? Neem dan contact op met Taïs Vijnckt voor meer info:

070 – 8 500 500 | vrijwilligers@kesslerstichting.nl

www.kesslerstichting.nl 

29 juni 2017 Meer dan 100.000 mensen in 2016 in aanraking met Leger des Heils

Meer dan 100.000 mensen in Nederland kwamen in 2016, voor het eerst of opnieuw, in aanraking met het Leger des Heils. Dat blijkt uit het nieuwe jaarverslag van de organisatie. Meer dan 56.000 daarvan klopten aan om professionele welzijns- of gezondheidszorg. Ruim 17.000 werden begeleid vanuit de jeugdbescherming en reclassering. De overige 30.000 namen deel aan één of meer activiteiten uitgevoerd door andere onderdelen van het Leger des Heils. Lees hier meer.

Fins experiment basisinkomen heeft succes

Finland experimenteert sinds vijf maanden met het basisinkomen. Deelnemers zien nu al veel voordelen: ze hebben minder stress, een grotere prikkel om werk te vinden en meer tijd om een eigen bedrijf op te starten. Lees hier het artikel van Welingelichtekringen.nl

Rotterdam opent ‘asowoningen’ voor extreme overlastgevers

In Rotterdam zijn elf huizen geopend voor mensen die veel overlast veroorzaken. De containerwoningen zijn neergezet op een industrieterrein in de buurt van het vliegveld. Lees hier het artikel van NOS.

20 mei 2017 Coop en Voedselbanken Nederland tekenen voor samenwerking

Supermarktketen Coop en Voedselbanken Nederland tekenden deze maand een samenwerkingsovereenkomst, waardoor elke Coop-supermarkt in Nederland de lokale voedselbank kan steunen.

Gerard Koning, Commercieel Directeur Coop: “We zijn trots op deze samenwerking met Voedselbanken Nederland. Hiermee helpen we niet alleen voedselverspilling tegen te gaan, maar hopen we ook het verschil te maken voor een groep kwetsbare mensen.”

Willem van Prooijen, bestuurslid Voedselverwerving bij Voedselbanken Nederland: “Coop heeft met ruim 260 winkels een goede spreiding in Nederland. Daardoor kunnen veel voedselbanken gebruik maken van deze samenwerkingsovereenkomst.”

Straat Academie geeft (ex-)daklozen perspectief

Het Straat Consulaat in Den Haag vindt het belangrijk om mensen die aan de onderkant van onze maatschappij leven perspectief te geven. Leren en ontwikkelen van o.a. communicatieve eigenschappen komen aan de orde in de workshops die zij elke twee weken aanbieden. Op donderdag 1 juni organiseren ze weer een workshop op hun locatie aan de Parkstraat 32. 

Deelnemers kiezen zelf waar de workshops over moeten gaan. Een greep uit de onderwerpen:

– feedback geven en ontvangen
– gesprekstechnieken
– debatteren
– effectief vergaderen

Maar ook luchtige onderwerpen staan op het programma. Museumbezoek aan het prachtige Escher museum in Den Haag  gevolgd door discussie is een voorbeeld hiervan.

De workshops vinden plaats in de even weken, op donderdag van 10:00 – 14:30 uur, bij Straatconsulaat, Parkstraat 32 te Den Haag. Er worden steeds twee blokken verzorgd, onderbroken door een lunch. www.straatconsulaat.nl 

 

 

10 mei 2017 Feestelijke heropening Emmaus Beeklaan

Zaterdag 13 mei is de heropening van Emmaus Beeklaan in Den Haag! Met een grondige verbouwing gaven beheerders Geertje en Jorg een nieuwe positieve boost aan deze kringloopwinkel. Alle reden voor een feest! Op het programma staan onder meer live optredens van Eigen Hulp en Tim Akkerman.

Met muziek, hapjes en mooie spullen wil Emmaus deze dag geld ophalen voor een ziekenhuisproject van Wilde Ganzen in Palestina, waar een ernstig tekort is aan elektriciteit door de bombardementen van Israel. Met de aanschaf van zonnepanelen kan worden voorzien in de eigen elektriciteitsbehoefte.

Emmaus kennen veel mensen als winkel met tweedehands spullen, maar de sociale functie ervan is minder bekend. Veel vestigingen van Emmaus zijn woonwerkgemeenschappen die onderdak en vrijwilligerswerk bieden aan wie dat om welke reden dan ook nodig heeft. Je kunt daarbij denken aan mensen die elders niet meekomen in de maatschappij zoals die is georganiseerd. Mensen die niet kunnen voldoen aan het bedrijfsmatige denken bijvoorbeeld, of allerlei andere verwachtingen. Of mensen die om een andere reden niet mee kunnen komen.

Geertje en Jorg beheren Emmaus tegen een zakgeldregeling. Wat overblijft van de verkoop gaat naar sociale projecten in Nederland en buitenland, die samen met de vrijwilligers worden gekozen.

Zaterdag 13 mei, 13.00-16.00u. Beeklaan 299 en 315 in Den Haag. Bekijk de facebookpagina voor meer info